Vilka är vi?

 

:: Vilka är vi?

Länge har det i Gefle IF:s supporterled saknats en grupp som genom inspiration från utlandet kan driva på utvecklingen av läktarkulturen, som jobbar hårdare för att öka det visuella och audiella stödet, som försvarar supportrarnas rättigheter och ställer sig emot den moderna fotbollen. Därför har vi inför säsong 2006 bildat Gefle Blue Boys (GBB).
 

Mentalitet och medvetenhet
Ett av våra syften är att försöka öka mentaliteten och medvetenheten hos Gefles supportrar; att ge vårt bidrag till skapandet av en dynamisk läktarkultur hemma på Strömvallen och på bortaplan. Trots att vi inte vill placeras i ett fack kan vi närmast beskrivas som en ultrasgrupp. Vi lever inte för vårt lag i två halvlekar över 45 minuter en gång i veckan, utan för oss är Gefle IF en livsstil och kärleken till klubben är alltid viktigast. I vårt bidrag ingår sång, flaggor med mera – allt som hör hemma på en fotbollsläktare. Till detta räknas INTE Aftonbladets rosa reklamarmband, höga pajashattar, uppblåsbara händer, färgglada afroperuker eller andra julgransattiraljer. Men detta borde egentligen inte ens behöva påpekas. Vi strävar även efter att ha en mycket god gemenskap i gruppen och vårt motto är ”en för alla, alla för en”.
 

Mot den moderna fotbollen, för supportrars fri- och rättigheter
I Sverige är supportrarnas fri- och rättigheter redan klart begränsade och inskränks alltmer för varje dag som går. Detta samtidigt som kommersialiseringen av fotbollen fortsätter att öka på de trogna och äkta supportrarnas bekostnad. GBB är med i kampen mot den moderna fotbollen och för bevarandet av fotbollens själ. Vår läktare är vårt hem och där för vi fram våra åsikter. Vi kommer att vara snabba att protestera om vi tycker att någonting i klubben sköts fel eller om supportrar behandlas på ett felaktigt vis.
 

Lokal stolthet
Vi står upp för vår klubb men också för vår stad. Bakom kärleken till ett fotbollslag finns den lokala stoltheten. Detta är något som måste poängteras då många som växer upp i städer som Gävle, Örebro eller Västerås går omkring med ett enormt Stockholmskomplex och väljer att hålla på något av 08-lagen. Enligt oss handlar kärleken till ett fotbollslag om betydligt mycket mer än just fotbollslaget. Det handlar om att stå upp för det som är en själv; den egna bakgrunden och uppväxtmiljön.
 

Inställning till andra grupperingar
På Strömvallen har det länge existerat en falsk föreställning om att det inte kan eller ska finnas några alternativ till den officiella supporterklubben. Det är så fel som det kan bli. Vi har haft alla möjligheter att utveckla supporterkulturen i rätt riktning men i stället har denna utveckling i stor mån avstannat då inga nya aktörer dykt upp. Det är bara positivt om det finns grupper med olika åsikter, idéer och synsätt. Samtidigt som vi slipper likriktning kan folk med liknande åsikter arbeta tillsammans. Det kommer leda till att mer blir gjort, att det blir gjort på ett bättre sätt och förhoppningsvis att vi får en snabbare och bredare utveckling.
 

Info om medlemmar och målsättning
Vi sätter kvalitet före kvantitet och att växa är inte ett självständigt mål för oss. Naturligtvis vill vi bli större, men inte på bekostnad av att vi får in fel folk i våra led och just av den anledningen går det inte att bara ”lösa medlemskap” i GBB. Är du över 16 år gammal, har ett brinnande hjärta för Gefle IF, har läst om våra syften och mål under rubriken ”Om oss” och kan skriva under på dessa, då är du därefter välkommen att skicka iväg en intresseanmälan till vår mejl: gefleblueboys@hotmail.se. Alla ärenden behandlas enskilt. Gruppen beslutade under ett möte i januari 2008 att ha en ”stödavgift” på 100 kr. Detta för att ha bättre koll rent ekonomiskt vid t.ex. flaggtillverkningar. Denna avgift innebär inte automatiskt medlemskap i gruppen utan ses mest som en avgift för de aktiva i och runt gruppen.

Har du fler frågor är det bara att höra av dig till oss.

Vi vill och hoppas att alla GIF-grupperingar nu och i framtiden kommer kunna ha ett väl fungerande samarbete. I annat fall drabbas bara klubben som vi alla älskar och vill det bästa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s