KRITIKEN ÄR PÅ SIN PLATS – MEN VILL GÄVLEBORNA INTE HA NÅGOT ELITLAG I FOTBOLL?

Att det är mycket som har gått fel för vårt Gefle IF i inledningen av denna säsong är nog de flesta överens om. Bland annat har vi släppt in flest mål i Superettan, det har sett passivt ut med låg press, anfallsspelet har inte fungerat och många är vi som har ifrågasatt ledarskapet och hela spelidén. Efter sex omgångar ligger vi på kvalplats till division 1.

Senast var det även ett häpnadsväckande bottenrekord publikmässigt – 718 personer ville se stadens fotbollslag i matchen mot Falkenberg.

Vi supporterföreningar vill framhålla att supporterskap innebär att stödja klubben i såväl medgång som motgång. Därför är det med bedrövelse vi ser att många uteblir från klubbens matcher. Nu är det inte bara marginalåskådarna som stannar hemma. På grund av de uteblivna resultaten har även en stor del av den ordinarie publiken börjat strejka. Det ser vi mycket allvarligt på.

Alla känner vi frustration över hur laget har uppträtt denna säsong, och vi förstår den massiva kritiken på nätet, men att inte gå på matcherna kommer inte att leda till någon förbättring. Om klubben ska kunna bryta den dåliga trenden har vi supportrar en viktig roll att spela. Vi ska påverka föreningen i hur den ska skötas, vara en kritisk röst och stötta i med- liksom i motgång.

Klubben har naturligtvis budgeterat för mer publik och de ekonomiska följderna av publiktappet kan bli katastrofala. Om ni som inte har dykt upp denna säsong fortsätter att inte dyka upp, kan det snart innebära att staden inte har något elitfotbollslag.

Som supporter har du all rätt i världen att ställa krav på spelarna och på lag- och klubbledning, det är till och med bra om du gör det. Men det finns många olika sätt att protestera på – och att göra det med fötterna kommer inte hjälpa vår klubb ur denna svåra situation.

Det är tvärtom nu vi supportrar behövs som mest. Vi uppmanar därför alla att komma och stödja laget i nästa hemmamatch mot Öster. Det är vi som är Gefle IF, tillsammans vänder vi det här!

/Carrickläktaren (Sky Blues & Gefle Blue Boys)

Det här inlägget postades i Krönikor. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s