Uttalande gällande den nya matchtröjan

I januari 2009 beslöt sig Gefle IF för att byta matchtröja. Den himmelsblå tröja som hade använts sedan skiftet mellan 70- och 80-tal byttes då till en vit matchtröja, helt utan himmelsblå inslag. För den yngre generationen GIF-supportrar, till vilken vi hör, har den himmelsblå färgen symboliserat den stora kärleken vi känner till klubben. Vi i Gefle Blue Boys valde som en följd av detta att lägga vår verksamhet på is under säsongerna 2009 och 2010.

Ignytröjaår kunde vi alla läsa om och se bilder på den nya matchtröjan, vars tanke är att binda samman vår äldre historia (vitt) med vår moderna (himmelsblått). Denna nya tröja är resultatet av en dialog som vi har fört med klubben sedan en lång tid tillbaka. Vi är väldigt glada över att laget har fått tillbaka den himmelsblå färgen i matchstället, även om vi kunde önska att färgen skulle vara mer lik den vi hade i det gamla himmelsblå stället.

Den nya tröjan är ett erkännande för varje GIF-supporter som troget sjunger om ”himmelsblått” och för oss som har kämpat för den himmelsblå färgen. Man kan härmed konstatera att kampen äntligen har gett resultat. Man kan konstatera att kamp lönar sig.

En gång himmelsblå, alltid himmelsblå!

/Gefle Blue Boys

Det här inlägget postades i Krönikor. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s