Säsongskrönika 2012 – Ett år av motgångar.

Inför säsongen 2012 skrev undertecknad att vi gjorde ett riktigt bra läktarår 2011 samtidigt som laget gjorde det riktigt bra på planen. 2012 skulle då bli året vi fortsatte utvecklingen åt rätt håll. Dessvärre har säsongen blivit sådan att supporterkulturen på Strömvallen har stannat av i utvecklingen. Det finns ett antal faktorer jag ska gå igenom här nedanför.

Strömvallen

Från förra årets krönika:

”Vi har en bra kärna av supportrar som håller igång ständigt match efter match, det som är lite sämre är att resten av läktaren måste börja på ösa på mer och mer. När väl de börjar släppa på tyglarna så kan vi bli ännu bättre. Det är en utmaning vi har framför oss kommande säsong.”

Till att börja med, förväntningarna var ganska stora på att klacken skulle växa ytterligare efter förra årets sommarperiod då stämningen var som bäst. Kanske var det så att många av oss trodde att personerna som fanns i medgång även skulle finnas i motgång då det började gå sämre. Faktum är att Sektion H i år har glappat väldigt glest många matcher även tidigt på säsongen. Det gör att det ofrivilligt blir stora luckor bland alla dem som sjunger på läktaren.

TIFO

Den andra faktorn är att arrangerade TIFO har lyst med sin frånvaro på läktaren. Sedan bortfallet av den gamla gruppen Gefle Tifo 2004 så har vi aktiva inom supporterkulturen inte lyckats fylla tomrummet. I år har det blivit ett organiserat TIFO i Norrlandsderbyt hemma mot Sundsvall och budskapsbanderoller under säsongen. För att supporterkulturen ska växa på Strömvallen måste det tas tag i TIFO frågan.

Bortaplan

Från förra säsongen: ”Det negativa är tyvärr bortaresandet. Det är inte vår starka sida, det är snarare tvärtom. Vi får iväg alldeles för lite folk. En väldigt stor utmaning som vi har framför oss nästa säsong.”

På bortaplan har vi inte i år lyckas fylla stora bussar till lag vi lyckades tidigare. Det har tom blivit så illa att supporterklubben blivit tvungen att köra minibussar istället. Utvecklingen här bör vi prioritera väldigt mycket nästa säsong. Jag skulle vilja säga att det är här vi bör lägga väldigt mycket av vår energi nästa säsong.

Det som främst bör göras är att fråga supporterklubbens medlemmar varför man väljer bort att åka på bortaresorna och hur man kan förbättra själva marknadsföringen för sina medlemmar om resorna.

Till slut så vill jag tacka för säsongen med en bild från sista hemmamatchen där vår fantastiska målvakt Mattias Hugosson fick pris för årets spelare:

/ backen

Det här inlägget postades i Krönikor. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s