Säsongskrönika 2011 – Återkomstens år!

I år gjorde vi i Gefle Blue Boys comeback som aktiv grupp på Gefles läktare på Sektion H. Årets fotbollssäsong ur ett supporterperspektiv till vår älskade fotbollsklubb har både varit upp och neråt. Men mest uppåt då vi gjort vår bästa säsong någonsin poängmässigt i Allsvenskan och på läktaren har vi gjort enorma framsteg. Nu har undertecknat samlat tankarna och ska försöka sammanfatta säsongen.

Den underbara vår/sommarsäsongen

Ja, vem kommer egentligen att glömma början av säsongen. Det var i ren eufori man njöt som GIF-Supporter. Höjdpunkterna jag definitivt inte kommer glömma är först Örebro borta. Matchen där den himmelsblåa tröjan användes första gången i Allsvenskt sammanhang sedan i slutet av 2008. Dom flesta av oss som var där använde den himmelsblåa matchtröja i hyllning till färgen vi alla älskar.

En bejublad seger för våra himmelsblåa hjältar i himmelsblått är för mig en av de mest underbaraste och glädjerikaste stunderna i år. Alltid Himmelsblå!

I ren tifoväg tycker jag att Djurgården hemma är det som sticker ut mest. En stilren och bra tifo föreställande Norrlandsflaggan med banderollen Norrlands Stolthet under. För oss Gefle Supportrar så är mötena med 08-lagen något alldeles extra. Därav är bortamatchen och vinsten mot AIK den 21:a maj en lördag också väldigt minnesvärd. Med riktigt bra tryck för våra mått mätt.

På hemmaplan, rent stämningsmässigt, så hade vi bäst tryck på Strömvallen när vi på sommaren både slog storlagen Elfsborg och Göteborg hemma med 1-0. Mycket publik och överlag bra stämning på klackdelen av Sektion H. Båda dessa matcher var lördagsmatcher, vilket man får hoppas att det blir fler av då vi blir bättre på helger än vardagar. Vilket är förståeligt.

Omgång femton så var det en solig lördags bortaresa mot GAIS där vi lyckades vinna och var ovanligt många på bortastå. Skulle nästan vilja påstå att vi vann bortamatchen, vilket inte brukar vara så vanligt på bortaplan.

En väldigt härlig bortaresa i en svettig minibuss på en alldeles underbara sommardag i juli. Livsnjuteri och supporterliv på hög nivå och när det är som bäst!

Den jobbiga ångestfyllda hösten

Efter GAIS hemma var det tyvärr slut på det roliga, vi fick som sagt sex raka matcher utan vinst. I supporterleden så finns det inga specifika roliga matcher att minnas, om man jämför med våren och sommaren. Glädjen och lättnaden efter vinsten mot Malmö hemma och det sena kvitteringsmålet mot Häcken är några glädjeämnen och vinsten mot Helsingborg i årets sista hemmamatch.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis så har det på läktaren varit ett utvecklande år på hemmaplan, där stödet från att ha varit marginellt bra i vissa matcher, där vi vinner på fotbollsplanen, faktiskt har växt från det till att faktiskt leverera skapligt till våra mått mätt. Vi har en bra kärna av supportrar som håller igång ständigt match efter match, det som är lite sämre är att resten av läktaren måste börja på ösa på mer och mer. När väl de börjar släppa på tyglarna så kan vi bli ännu bättre. Det är en utmaning vi har framför oss kommande säsong.

Det negativa är tyvärr bortaresandet. Det är inte vår starka sida, det är snarare tvärtom. Vi får iväg alldeles för lite folk. En väldigt stor utmaning som vi har framför oss nästa säsong.

Det är alltså snarare som sagt på hemmaplan som vi har visat i supporterväg att vi har blivit bättre för varje match som gått. Även under höstmatcher i år så har vi hållit i riktigt bra med att skapa tryck. Det har inte vart så föregående säsonger. I år har det varit så bra att vanligt folk och media i Gävle gett väldigt mycket beröm. Jag tror att om detta håller i sig i framtiden så är det på väg att hända något stort på Gefles läktare.

Med vänliga himmelsblåa hälsningar

/backen

Det här inlägget postades i Krönikor. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s